ua en ru

Путін оголосив про проходження дна кризи в 2015

Путін оголосив про проходження дна кризи в 2015 Фото: президент Росії Володимир Путін

Президент Росії зазначив, що стійкість економіки забезпечили антикризові заходи уряду РФ

Антикризові заходи уряду РФ забезпечили стійкість російської економіки і дно кризи можна вважати пройденим в 2015 році. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на саміті Росія — АСЕАН в Сочі, передають РИА Новости.

"Низький рівень безробіття — менше 6%, помірний розмір зовнішнього боргу — один з найнижчих, і профіцит торгового балансу — 160 млрд доларів в 2015 році. Дії Банку Росії по введенню гнучкого курсу рубля дозволили економіці адаптуватися і зберегти високий рівень золотовалютних резервів — на 1 травня він склав 391,5 млрд доларів. В результаті — і це визнають експерти — дно кризи в 2015 році можна вважати пройденим", — зазначив президент Росії.


За словами міністра економічного розвитку РФ Олексія Улюкаєва, російська економіка не перебуває в рецесії вже півроку.

"Я не змінюю свою позицію, що, починаючи з третього кварталу минулого року, ми вийшли з рецесії", — сказав Улюкаєв, відповідаючи на питання про те, чи не увійшла економіка країни за формальними ознаками знову в рецесію.

Глава Мінекономрозвитку РФ також заявив, що бачить підстави для зростання промислового виробництва в Росії за підсумками нинішнього року. Міністр прогнозує зростання сільгоспвиробництва на рівні близько 2%, що на 1 п. п. нижче, ніж роком раніше. На думку міністра, продовжиться зростання харчової і хімічної галузей.

Нагадаємо, наприкінці березня міністр економічного розвитку Росії Олексій Улюкаєв констатував застій в економіці.