ua en ru

Путін звинуватив Україну в ескалації конфлікту на Донбасі

Путін звинуватив Україну в ескалації конфлікту на Донбасі Фото: Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін звинуватив українську сторону в ескалації напруженості на Донбасі. Про це він заявив в ході візиту в анексований Крим, передає в своєму Twitter журналіст "Комсомольської правди" Дмитро Смирнов.

"Путін: ми зараз спостерігаємо ескалацію напруженості на Донбасі, вина за це лежить на українській стороні", - процитував журналіст Президента РФ.

Зазначимо, що головує в ОБСЄ сербська делегація напередодні скликала спеціальне засідання Постійної ради організації щодо ситуації в Україні. Захід заплановано на середу, 19 серпня. На засіданні з доповіддю про ситуацію на сході України виступить голова Спеціальної моніторингової місії (СММ) Ертугрул Апакан, він також проінформує представників 57 країн про зусилля самої СММ спостереження і створення умов для врегулювання конфлікту.

Очікується також, що на засіданні селищної ради обговорюватиметься ескалація конфлікту на Донбасі, де в останні дні, відповідно до звітів наглядової місії, збільшилася кількість порушень перемир'я і знову від обстрілів гинуть мирні жителі.

Нагадаємо, сьогодні генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість з приводу ескалації конфлікту на сході України, яка призвела до загибелі цивільних осіб по обидві сторони лінії зіткнення.