ua en ru

Путін звинуватив США у спонсоруванні екстремізму

Путін звинуватив США у спонсоруванні екстремізму
Президент Росії Володимир Путін назвав зовнішню політику Сполучених Штатів Америки "одностороннім диктатом" і звинуватив США у спонсоруванні екстремізму.

Президент Росії Володимир Путін назвав зовнішню політику Сполучених Штатів Америки "одностороннім диктатом" і звинуватив США у спонсоруванні екстремізму. Про це Путін заявив на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай", який в цьому році проходить в Сочі, повідомляє ВВС Росія.

"Склалося враження, що так звані переможці в холодній війні вирішили дотиснути ситуацію, перекроїти весь світ виключно під себе, під свої інтереси. І якщо сформована система міжнародних відносин, міжнародного права, система стримувань і противаг заважала, то її тут же оголошували нікчемною, застарілою, і такою, що підлягає негайному знесенню", - заявив Путін.

Він також звинуватив Вашингтон у спонсоруванні екстремізму.

"Я не втомлююся дивуватися тому, як наші партнери раз за разом, як у нас в Росії кажуть, наступають на одні і ті ж граблі, тобто здійснюють одні і ті ж помилки. У свій час вони спонсорували ісламські екстремістські рухи для боротьби з Радянським Союзом, які пройшли загартування в Афганістані. З них виросли "Талібан" і "Аль-Каїда", - заявив Путін.