ua en ru

Путін, Меркель і Олланд обговорили ситуацію в Україні та Сирії

Путін, Меркель і Олланд обговорили ситуацію в Україні та Сирії Фото: Володимир Путін

Співрозмовники домовилися "надати додатковий імпульс діяльності в рамках "нормандської четвірки"

Президент Російської Федерації Володимир Путін, канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд провели телефонну розмову, в ході якої обговорили ситуацію в Україні та Сирії. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

"Обговорювався хід реалізації мінських домовленостей, у тому числі з урахуванням підсумків саміту в "нормандському форматі" в Берліні 19 жовтня 2016 року. Виражена незадоволеність ситуацією в контексті врегулювання українського кризи. Констатовано, зокрема, загострення обстановки вздовж лінії зіткнення на Донбасі, а також недостатня результативність роботи в контактній групі", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що співрозмовники відзначили важливість нарощування спільних зусиль по деескалації напруженості на південному сході України, забезпеченню послідовного виконання положень мінських угод, включаючи обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".

"Умовлено надати додатковий імпульс діяльності в рамках "нормандської четвірки". У зв'язку з цим на найближчий час заплановано проведення низки спільних заходів на різних рівнях", - йдеться в повідомленні.

Крім того, сторони обговорили сирійське питання. В цьому контексті, зокрема, Путін розповів про кроки з реалізації російсько-турецько-іранських домовленостей про припинення вогню в Сирії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кандидат на посаду постпреда США в ООН Ніккі Хейлі заявила про недовіру до Росії.