ua en ru

Путін, Кемерон, Меркель, Олланд і Ренці обговорили сирійську кризу

Путін, Кемерон, Меркель, Олланд і Ренці обговорили сирійську кризу Фото: Володимир Путін

Співрозмовники підтримали дорожню карту врегулювання конфлікту в Сирії

Президент Російської Федерації Володимир Путін провів телефонну конференцію з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, федеральним канцлером Федеративної Республіки Німеччина Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і головою Ради міністрів Італії Маттео Ренці. Співрозмовники обговорили війну в Сирії, повідомляє прес-служба Кремля.

Як повідомляється, співрозмовники детально обговорили питання сирійського кризи у контексті реалізації Спільної заяви Росії і США в якості співголів Міжнародної групи підтримки Сирії про припинення з 27 лютого 2016 роки бойових дій у цій країні.

"Була дана висока оцінка російсько-американських домовленостей, які отримали підтримку Ради Безпеки ООН. З задоволенням відзначено, що режим припинення вогню в цілому дотримується, приносить перші позитивні результати і, головне, створює передумови для запуску політичного процесу в Сирії через налагодження межсірійского діалогу під егідою ООН", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що співрозмовники підтримали дорожню карту врегулювання, погоджену Міжнародною групою підтримки Сирії і затверджену резолюцією 2254 Ради Безпеки ООН. З російської сторони зазначено, що рішення сирійської влади про проведення в квітні 2016 року парламентських виборів здійснюється відповідно до діючої конституції Сирійської Арабської Республіки і не заважає кроків у побудові мирного процесу.

"Виражена готовність до нарощування спільних дій щодо вирішення гуманітарних проблем. Підкреслювалася необхідність неухильного дотримання умов перемир'я усіма сторонами сирійського конфлікту, а також актуальність продовження безкомпромісної боротьби з ІДІЛ, "Джабхат ан‑Нусрой" та іншими терористичними організаціями", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 27 лютого РФ і США домовилися припинити вогонь у Сирії.