ua en ru

Путін не позбувся ідеї забрати Україну під сферу впливу РФ, - Яценюк

Путін не позбувся ідеї забрати Україну під сферу впливу РФ, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Російський президент Володимир Путін не позбувся ідеї забрати Україну під сферу впливу Росії. Таку думку висловив лідер політичної партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським ЗМІ.

"Я ніколи не повірю в те, що Владімір Путін позбавився ідеї забрати Україну під сферу впливу Російської Федерації. Це виключено. Стільки, скільки він буде жити, він буде з цим... Для нього (Путіна) Україна – це власна політична травма. 2004 рік програний. В 2014-му вони були переконані, що ми рухнемо. Це вперше взагалі в історії української держави, коли ми після російської агресії витримали 2,5 роки", - підкреслив Яценюк.

Він також наголосив, що частина політичного класу, яка працює на дестабілізацію всередині країни, "просто не усвідомлює, що не вони будуть бенефіціарами цієї дестабілізації": "З тих, хто розхитує сьогодні ситуацію, нікого не буде в так званому новому політичному класі після дострокових виборів. Прийдуть зовсім інші люди - демагоги, популісти, проросійські сили і аферисти".

"Неадекватна жадоба до влади ні до чого доброго не призводить. Розхитуючи суспільство і розхитуючи інститути держави – це ж потім неможливо буде зібрати докупи", - додав Яценюк.