ua en ru

Путін та Медведєв пообіцяли вирішити проблему газового контракту з Україною у стислі терміни

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв пообіцяли вирішити проблему газового контракту з Україною в стислі терміни. Це відбулося в ході з'їзду "Єдиної Росії", де був присутній прем'єр-міністр України Микола Азаров. Під час роботи з‘їзду відбулася зустріч Азарова з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та головою уряду РФ Дмитром Медведєвим, якого щойно на з‘їзді обрано також головою партії "Єдина Росія". Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Азаров обговорив з російським керівництвом актуальні питання двостороннього співробітництва та шляхи розвитку відносин. На початку зустрічі Путін звернув увагу на те, як значно виріс товарообіг між Росією та Україною, як ефективно може співпрацювати бізнес двох держав і висловив тверде переконання, що таку позитивну динаміку потрібно поширювати на всі сфери співробітництва.

Путін та Медведєв висловили твердий намір прибрати питання, які затьмарюють відносини двох держав, ускладнюють їх, в тому числі в достатньо стислі терміни вирішити проблему газового контракту. При цьому Азаров підкреслив, що Україна домагається не якихось знижок, а перегляду цього контракту на нормальних ринкових умовах, які діють для інших партнерів Росії.

При цьому співрозмовники зійшлися на тому, що економічна, зокрема, енергетична співпраця аж ніяк не вичерпується газовим питанням. Так, було обговорено питання добудови 3-4 енергоблоку Хмельницької атомної електростанції. Керівники Російської Федерації поінформували, що питання кредитування цього об‘єкту російською стороною вирішено позитивно, залишається узгодити технічні питання.

Також Путін висловив зацікавленість Росії взяти участь у проекті серійного виробництва літака АН-70, і Азаров запросив до співробітництва у виробництві всіх машин сімейства АН.