ua en ru

Путін готується завдати удару по Алеппо під час виборів в США, - The Times

Путін готується завдати удару по Алеппо під час виборів в США, - The Times Фото: президент РФ Володимир Путін

Очікувані удари РФ загрожують життю 275 тис. мирних жителів Алеппо

Президент Російської Федерації Володимир Путін готується завдати удару по сирійському Алеппо під час президентських виборів у США. Про це повідомляє The Times з посиланням на джерела в британській розвідці.

Як повідомляє видання, Путін намагається скористатися політичною невизначеністю в США, поки увага Заходу зосереджена на американських президентських виборах, які відбудуться 8 листопада, і нанести удар по Алеппо.

Наголошується, що в ніч з 30 на 31 листопада пілоти російського авіаносця готувалися до своєї першої місії "живого бомбардування" по Сирії з боку Середземного моря.

Передбачувані удари, які можуть початися вже на цьому тижні за наказом Путіна, будуть здійснюватися за участю бойових кораблів, підводних човнів і ударних ракетних комплексів.

У Кремлі вважають, що встановлення контролю над східним Алеппо урядовими військами дозволить Росії почати відхід з Сирії, так як урядовий режим Башара Асада зможе контролювати ситуацію без російської підтримки.

У виданні йдеться, що у Путіна і Асада буде два місяці, щоб встановити контроль над Алеппо, так як нинішній президент США Барак Обама навряд чи буде ризикувати своєю спадщиною, шукаючи конфронтації з Сирією, а новообраний американський президент не вступить на свою посаду до січня 2017 року.

Бомбардування, які готує Росія, призведуть до "істотних гуманітарних наслідків" для 275 тис. мирних жителів Алеппо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що РФ відправила у Сирію підводні човни з крилатими ракетами.