ua en ru

Путін та Ердоган домовилися про скасування більшої частини економічних санкцій

Путін та Ердоган домовилися про скасування більшої частини економічних санкцій Фото: Володимир Путін і Реджеп Ердоган (kremlin.ru)

У силі залишилися обмеження на поставку в РФ турецьких томатів і візовий режим для громадян Туреччини

Президенти Російської Федерації і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Ердоган домовилися про скасування більшої частини економічних санкцій, введених Росією щодо Туреччини. Про це повідомляють російські ЗМІ.

Однак при цьому поки збережуться обмеження на постачання до Росії турецьких томатів, а також введена Росією візовий режим для громадян Туреччини.

"Наші сільгоспвиробники взяли значні обсяги кредитів і кредитних ресурсів. Це досить тривалий цикл виробництва, пов'язаний в наших кліматичних умовах з будівництвом тепличних споруд, і так далі. За цим видом товарів обмеження поки залишатимуться", - підкреслив глава РФ.

Пояснюючи візові обмеження для турецьких громадян, Путін зазначив, що проблема полягає в тому, щоб поліпшити взаємодію спецслужб у зв'язку з терористичною загрозою. При цьому для турецьких громадян, які постійно бувають у справах в Росії, передбачена певна лібералізація.

Крім того, віце-прем'єр російського уряду Аркадій Дворкович заявив, що сторони домовилися про скасування обмежень на поставки російського зерна в Туреччину.

Нагадаємо, як повідомлялося, Росія втратила від 1,3 до 1,5 млрд доларів через мит на поставки зерна в Туреччину, введених у відповідь на заборону імпорту турецьких помідорів у Росію.