ua en ru

Путін повинен вплинути на режим Асада в Сирії, - Держдеп

Путін повинен вплинути на режим Асада в Сирії, - Держдеп Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

США як і раніше вкрай стурбовані важкою ситуацією у Східній Готі

Держдеп США закликав російську владу вплинути на уряд президента Сирії Башара Асада. Про це зазначається у відповідній заяві.

"Ми повторюємо наш заклик до Росії виконати свої зобов'язання по забезпеченню того, щоб режим Асада завершив ці варварські напади на цивільних осіб у Сирії. Сирійський режим повинен вирішити всі медичні евакуації в обложеному районі, а також потік медичних приладдя та гуманітарну допомогу", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що США як і раніше вкрай стурбовані важкою ситуацією у Східній Готі і триваючою безжальною облогою режиму Асада.

"Сотні в облозі все ще чекають медичної евакуації, і багато вмирають, поки чекають. Це жорстоке нагадування про неприборкану жорстокість режиму. У Східному Гуті сирійський режим продовжує свідомо використовувати тактику, щоб сирійські цивільні особи голодували, включаючи жінок і дітей, блокувати гуманітарну допомогу і критично потребу в медикаментах, а також бомбити лікарні, медичний персонал і перших відповідачів, щоб зберегти свою владу", - додали в Держдепі.

Нагадаємо, на півдні провінції Хама в Сирії терористичні угруповання обстріляли теплоелектростанцію "Аз-Зара", в результаті чого вона вийшла з ладу.