ua en ru

На шляху надання Україні безвізового режиму залишилися технічні питання, - Порошенко

На шляху надання Україні безвізового режиму залишилися технічні питання, - Порошенко Фото: Петро Порошенко

Україна повинна буде забезпечити безпеку і ввести ID-карти

Президент України Петро Порошенко повідомив, що на шляху надання Україні безвізового режиму з країнами Європейського союзу залишилися технічні питання. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на прес-конференції за підсумками ризького саміту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми на сьогодні прибрали всі політичні перешкоди для отримання Україною безвізового режиму. Закінчені всі дискусії. Сьогодні було чітко зазначено, що залишилися технічні питання, які полягають у тому, щоб були забезпечені питання безпеки та ідентифікаційні документи, створення ID-картки, які замінять внутрішній паспорт, ми забезпечимо ефективну реалізацію інтегрованого управління кордонами, коли прикордонники будуть мати всі дані, починаючи з інформації з Інтерполу", - заявив Порошенко.

Також, за його словами, він допоможе уряду і коаліції скоординувати дії в цьому напрямку.

"Можу лише підкреслити, що я поставив завдання до 10 червня, я проведу відповідні наради, і ми скоординуємо питання управління міграцією, боротьби з легалізацією і з відмиванням коштів, фінансуванням тероризму, питання боротьби з незаконним обігом наркотиків. Потрібно забезпечити боротьбу з організованою злочинністю і торгівлі людьми і кілька кроків по боротьбі з корупцією. Це вичерпний перелік речей, які Україна повинна зробити до осені, і я зроблю все залежне для того, щоб поліпшити координацію уряду, парламенту, виконавчих служб для виходу на позитивний результат", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, звіт Єврокомісії з надання Україні безвізового режиму буде не пізніше 15 грудня.