ua en ru

Запуск супутника "Січ-2" перенесений з жовтня на грудень 2010 р

Запуск українського супутника дистанційного зондування Землі "Січ-2", запланований на жовтень, переноситься на середину грудня 2010 р. Про це повідомили РБК-Україна в Національному космічному агентстві. Таке рішення пов'язане із затримкою оплати пускових послуг. Очікується, що апарат виведе в космос ракету "Дніпро" з космодрому Байконур.

"Січ-2" розробляється державним конструкторським бюро "Південне" і виробляється виробничим об'єднанням "Південний машинобудівний завод". Апарат планується запустити на сонячно-синхронну орбіту заввишки 668 км. Він оснащений багатозональним сканером високої розподільчої здатності і сканером середнього інфрачервоного діапазону із загальною шириною смуги охоплення 500 км. Супутник дозволяє отримувати знімки з дозволом до 8 м, що достатньо для отримання первинної інформації при вирішенні різних соціально-економічних і природоохоронних завдань.
В даний час КБ "Південне" розробляє космічний апарат "Сич-2М" з розподільчою здатністю до 2 м. Виконуються ескізні проекти по супутниках серії "Сич-3" з метровою розподільчою здатністю, з радіолокатором і іншим обладнанням.