ua en ru

ПУМБ отримав згоду кредиторів на внесення деяких змін до кредитних договорів

"Перший Український Міжнародний Банк" (ПУМБ) отримав згоду кредиторів у рамках синдикованого кредиту і власників єврооблігацій на внесення деяких змін до кредитних договорів. Про це повідомляє прес-служба банку.
Відповідне рішення за синдикованим кредитом на номінальну суму 237 млн дол. було прийнято 22 жовтня 2010 р. Нові умови за єврооблігаціями банку на суму 257,4 млн дол. з відсотковою ставкою 11% річних і погашенням в 2014 р. були узгоджені за підсумками зустрічі власників облігацій, яка відбулася 8 листопада 2010 р. в Лондоні.
Зокрема, кредиторами було дано згоду на плановану корпоративну реорганізацію у вигляді об'єднання ПУМБ і ПАТ "Донгорбанк", а також на скасування зобов'язання ПУМБ забезпечити до кінця 2010 р. внесення додаткового капіталу у розмірі 50 млн дол. зважаючи на високий поточний рівень капіталізації банку. Крім того, зміни до кредитного договору передбачають підвищення маржі понад ставки USD Libor до 3,25% з 2,50% і зміна дати погашення на 30 вересня 2012 р. з 31 грудня 2014 р.
Власники єврооблігацій схвалили резолюцію, що передбачає зміну деяких основних умов паперів, в тому числі, що стосуються розв'язання відносно майбутньої інтеграції ПУМБ і ПАТ "Донгорбанк", та скасування зобов'язання ПУМБ про забезпечення докапіталізації банку до кінця 2010 р. через відсутність такої необхідності. Інші зміни включають в себе часткове погашення облігацій на суму близько 4,9 млн дол. і виплату відсотків, нарахованих на цю суму, 15 листопада 2010 р. або іншу обумовлену дату.