ua en ru

У Пуерто-Ріко ввели режим НС через ураган "Ірма"

У Пуерто-Ріко ввели режим НС через ураган "Ірма" Фото: ураган (Pixabаy)

Адміністрація Пуерто-Ріко підготувала 456 притулків

Губернатор Пуерто-Ріко Рікардо Росельо оголосив режим надзвичайної ситуації через наближення урагану "Ірма". Про це повідомляє Fox news.

"Ми ввели в дію всі протоколи безпеки", - сказав він на прес-конференції.

Крім того, адміністрація Пуерто-Ріко підготувала 456 притулків, які зможуть вмістити понад 62 тис. осіб, а також закупила продовольство на суму понад 65 млн доларів, щоб роздавати його тим мешканцям, хто може постраждати від розгулу стихії.

Служби, відповідальні за електропостачання, перевіряють лінії електропередачі і підрізають дерева в найбільш небезпечних місцях, щоб убезпечити ЛЕП від падаючих дерев.

Як наголошується, епіцентр урагану може наблизитися до островів Карибського моря у вівторок ввечері, а в середу - до східного узбережжя США. В даний час урагану привласнена третя категорія, він знаходиться приблизно в 1440 км на схід від Підвітряних островів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що над Атлантичним океаном формується ураган "Ірма", який може незабаром перейти на східне узбережжя Сполучених Штатів. За прогнозами центру, ураган "Ірма" буде набирати силу в ніч з четверга на п'ятницю і, ймовірно, буде дуже потужним і небезпечним явищем протягом кількох наступних днів.