ua en ru

Пучдемон зажадав відновити його уряд Каталонії

Пучдемон зажадав відновити його уряд Каталонії Фото: Карлес Пучдемон (instagram.com carlespuigdemont)

Пучдемон також зажадав від Мадрида початку "політичних переговорів"

Колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон зажадав "політичних переговорів" і відновлення Мадридом уряду Каталонії. Про це повідомляє AFP.

"Як президент я вимагаю від іспанського уряду і тих, хто його підтримує, щоб вони відновили всіх тих, кого вони усунули без дозволу каталонців", - заявив Пучдемон.

Він також зажадав від Мадрида початку "політичних переговорів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії ще 3 лідерів сепаратистського руху Каталонії пред'явили звинувачення. Звинувачення висунуті проти Артура Маса, який був лідером Каталонії в 2010-2016 роках, Марти Ровіри, другого номера в партії Республіканських лівих Каталонії, і Анни Габрі, прес-секретаря радикальної лівої партії.

Відзначається, що вони входили в так званий Стратегічний комітет, який розробляв план проведення референдуму й проголошення незалежності автономії.

Так, суддя роз'яснив, що процес незалежності був розроблений під керівництвом і координацією групи людей, включаючи президентів та представників незалежних парламентських груп парламенту Каталонії, а також президентів і секретарів.