ua en ru

В Іспанії ще 3 лідерам Каталонії пред'явили звинувачення

В Іспанії ще 3 лідерам Каталонії пред'явили звинувачення Фото: Каталонія (wikimedia.org Ivan McClellan)

Вони входили в так званий Стратегічний комітет

В Іспанії ще 3 лідерів сепаратистського руху Каталонії пред'явили звинувачення. Про це повідомляє El Pais.

"Суддя Іспанії звинуватив 3 лідерів каталонського сепаратизму за статтями про підбурюванні до заколоту і розтрату коштів в справі про оголошення незалежності Каталонії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, звинувачення висунуті проти Артура Маса, який був лідером Каталонії в 2010-2016 роках, Марти Ровіри, другого номера в партії Республіканських лівих Каталонії, і Анни Габрі, прес-секретаря радикальної лівої партії.

Відзначається, що вони входили в так званий Стратегічний комітет, який розробляв план проведення референдуму й проголошення незалежності автономії.

Так, суддя роз'яснив, що процес незалежності був розроблений під керівництвом і координацією групи людей, включаючи президентів та представників незалежних парламентських груп колишнього парламенту Каталонії, а також президентів і секретарів.

В суді підкреслюють, що всі ці люди ідентифіковані як учасники деяких нарад, які нібито служили для "розробки і формування процесу відділення".

Підозрювані, схоже, мали "велику і видатну" участь в її розвитку, "забезпечуючи політичну підтримку, яка вимагала виконання парламентом результатів, які вели до цього процесу".

Зазначимо, іспанський суд також відкрив справи проти лідера Каталонії Карлеса Пучдемона та колишніх міністрів її уряду. Всі вони зараз перебувають в Брюсселі. Пучдемон заявив, що повернеться в Іспанію, якщо переможе на дострокових виборах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах до парламенту Каталонії партії, що виступають за незалежність регіону, за результатами підрахунку 100% голосів отримали абсолютну більшість у парламенті автономії.