ua en ru

Пучдемон був готовий постати перед судом Іспанії в обмін на посаду глави Каталонії

Пучдемон був готовий постати перед судом Іспанії в обмін на посаду глави Каталонії Фото: Карлес Пучдемон (facebook.com/KRLSPuigdemont)

Екс-лідер Каталонії направив цю пропозицію прем'єру Іспанії, але уряд відхилив її

Колишній глава каталонського уряду Карлес Пучдемон був готовий повернутися в Іспанію і постати перед Верховним судом в обмін на посаду глави Каталонії. Про це з посиланням на оточення Пучдемона повідомляє газета El Сonfidencial.

Згідно з джерелами видання, Пучдемон направив цю пропозицію прем'єр-міністру Іспанії Маріано Рахою, але уряд ухвалив рішення про відмову.

"Карлес Пучдемон пропонував здатися правосуддю наступного дня після вступу на посаду глави Каталонії, щоб дати свідчення і прийняти на себе всі наслідки рішення суду", - йдеться в повідомленні.

При цьому в виданні відзначають, що в разі прибуття в Іспанію екс-глава Каталонії буде "негайно затриманий". Нині Пучдемон перебуває у Бельгії, куди він поїхав після розпуску парламенту автономії.

Раніше прем'єр Іспанії відмовився зустрічатися з Пучдемоном за межами країни. Своєю чергою Пучдемон повідомляв про готовність повернутися в країну, якщо влада надасть йому гарантії безпеки. Він також зажадав від іспанської влади вивести з регіону додаткові сили поліції, введені з вересня 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній лідер Каталонії Карлес Пучдемон зажадав "політичних переговорів" і відновлення Мадридом уряду Каталонії.