ua en ru

Публікація бесід Трампа в ЗМІ є загрозою нацбезпеці США - Білий дім

Публікація бесід Трампа в ЗМІ є загрозою нацбезпеці США - Білий дім Фото: президент США Дональд Трамп (president.pl)

У Білому домі вважають, що це заважає президенту вести конструктивні діалоги з лідерами інших країн

Публікація розшифровок розмов президента Сполучених Штатів Амарики Дональда Трампа в ЗМІ являє загрозу національної безпеки США. Таку оцінку дала заступник прес-секретаря Білого дому Ліндсі Уолтерс у бесіді з репортерами, передає The New York Times.

"Це заважає президенту робити те, що він робить краще за все - вести переговори з іноземними лідерами", - сказала вона, додавши, що оприлюднення стенограми є питанням національної безпеки США.

Так, приводом для критики стала поширена The Washington Post розшифровка телефонної розмови Трампа з президентом Мексики Енріке Пенья Ньєто і австралійським прем'єром Малколмом Тернбуллом.

Трамп, зокрема, пригрозив Пенья Ньєто тим, що Сполучені Штати можуть обкласти істотними митами ввозяться мексиканські товари.

Він також поскаржився, що мексиканські контрабандисти доставляють на територію США стільки наркотиків, що навіть далекий від південних кордонів країни штат Нью-Гемпшир перетворився в "напханий наркотиками притон".

"Однак найбільша проблема полягала в тому, що Трамп наполягав на тому, щоб президент Мексики публічно заявив, що він не заплатить за стіну, яку президент США обіцяв побудувати на кордоні між двома країнами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, у США опубліковані загрози президента Дональда Трампа розірвати контакти і ввести мита на імпорт з Мексики в телефонній розмові з президентом країни Енріке Пенья Ньєто.

Повідомляється, що в розпорядження WP потрапили розшифровки переговорів Трампа з лідерами Мексики та Австралії, в ході яких він переходив на загрози і ультиматуми. Дані переговори відбулися незабаром після інавгурації Трампа.