ua en ru

Психічний стан Клиха продовжує погіршуватися, - адвокат

Психічний стан Клиха продовжує погіршуватися, - адвокат Фото: психічний стан політв'язня в РФ Станіслава Клиха викликає побоювання у його адвоката

Етапування Клиха може відбутися відразу після новорічних свят

Психічний стан українця Станіслава Клиха, засудженого до 20 років російської в'язниці за звинуваченням в участі в чеченській війні, продовжує погіршуватися. Про це написав адвокат Клиха Докка Іцлаєв Facebook.

Під час відвідання Клиха у четвер, 29 грудня, адвокату не вдалося поговорити з підзахисним, оскільки він постійно говорив про реч, які не стосуються справи, що, на думку Іцлаєва, свідчить про погіршення його стану.

"Розмова у нас явно не вийшла. Мені причина зрозуміла - хвороба Станіслава прогресує. Та й в СІЗО всі прекрасно розуміють, що людина хвора. Ставляться до цієї ситуації з усвідомленням того, що їм потрібно перетерпіти, оскільки у справі замішана політика. Вже коли вийшов, працівник біля дверей каже мені, що не йшов, оскільки боявся, як би Станіслав на мене не напав", - розповів адвокат.

Він також повідомив, що відразу після новорічних свят може відбутися етапування Клиха.

"Якщо в СІЗО Грозного розуміють, що Станіслав хворий, то там, куди його привезуть, відразу це не зрозуміють ні співробітники ФСВП, ні засуджені, з якими зіткнеться Станіслав. Можуть бути серйозні неприємності", - побоюється Іцлаєв.

Сьогодні знову був у СІЗО-1 р. Грозного у Станіслава Клыха. Перед тим, як піти за ним, співробітник СІЗО запитав у мене, з...

Опубліковано Dokka Itslaev 29 грудня 2016 р.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову ініціювати переведення засудженого в РФ українця Станіслава Клиха в установу, розташовану якомога ближче до кордону з Україною.