ua en ru

Лутковська просить омбудсмена РФ ініціювати перевід Клиха ближче до кордону з Україною

Лутковська просить омбудсмена РФ ініціювати перевід Клиха ближче до кордону з Україною Фото: Валерія Лутковська

Таким чином, Клиха зможуть відвідувати родичі

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить російського омбудсмена Тетяну Москалькову ініціювати переведення засудженого в РФ українця Станіслава Клиха в установу, розташовану якомога ближче до кордону з Україною. Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмена.

"Валерія Лутковська звернулася до своєї російської колеги в інтересах Станіслава Клиха. Як відомо, йому винесено вирок, і тепер він чекає етапування до установи виконання покарань. Валерія Лутковська просила розглянути можливість направлення Станіслава Клиха в установу, розташовану якомога ближче до кордону з Україною, щоб родичі могли відвідувати його", - сказано в повідомленні.

Крім того, Москалькова повідомила про суттєві зрушення в питанні переміщення українців, які відбувають покарання на території анексованого Росією Криму, в інші установи для подальшого відбування покарання на території материкової України.

Нагадаємо, Лутковська домовилася з російською колегою Тетяною Москальковою про відвідини заарештованих в Москві Романа Сущенка та Євгена Панова.