ua en ru

PSA Peugeot Citroen збільшує скорочення штатів у Франції до 10 тис. робочих місць, - джерело

Французький автомобілебудівний концерн PSA Peugeot Citroen збільшує цільовий показник скорочення штатів у Франції з 8 тис. до 10 тис. робочих місць. Якщо новий план буде реалізований, роботу втратять 10% французьких співробітників Peugeot Citroen. Таке повідомлення з посиланням на джерела в профспілці з'явилося сьогодні у французькій пресі, передає Reuters.

Згідно отриманої інформації, причина прийняття даного рішення полягає в збільшений рівень витрат. Зокрема, в листопаді 2011 р. очікувалося, що даний показник в 2012 р. скоротиться на 1 млрд євро, однак на минулому тижні компанія заявила про можливий перегляд прогнозу.

Коментарів від представників компанії поки отримати не вдалося.

PSA Peugeot Citroen - другий найбільший автовиробник в Європі після німецького Volkswagen. До групи крім автомобільного підрозділу входять банк Banque PSA Finance, постачальник автокомпонентів Faurecia та логістичний оператор Gefco, що спеціалізується на автомобільних вантажоперевезеннях. У лютому 2012 р. Peugeot Citroen і американський автогігант General Motors (GM) оголосили про формування стратегічного альянсу, в рамках якого GM придбав 7-відсоткову частку в статутному капіталі французької компанії.