ua en ru

ПС має намір відключити Крим від електроенергії і заблокувати морське сполучення

ПС має намір відключити Крим від електроенергії і заблокувати морське сполучення Фото: Блокада Криму

Члени партії планують співпрацю з прикордонними підрозділами

У "Правому секторі" планують найближчим часом відключити анексований Крим від електроенергії і заблокувати морське сполучення із півостровом. Про це заявив прес-секретар 13-го батальйону ДУК "Правий сектор" Олексій Бик, передає "112 Україна".

"Це тільки початок. Ми заблокуємо все залізничне сполучення, але саме ця гілка була першою, бо вона веде прямо на кримський завод "Титан", який належить українському олігарху Фірташу. Чому саме Фірташа? Тому що він пов'язаний з нашим чинним Президентом Петром Порошенком, з яким колись укладали певні угоди, про зміст яких ми досі не знаємо. Порошенко нам про це не повідомляє", - розповів він.

При цьому Бик зазначив, що в "Правому секторі" окупацію Криму сприймають як справжню трагедію, а також повідомив, що найближчим часом будуть вжиті всі заходи для відключення Криму від електроенергії.

"Ми надалі плануємо відключити Крим від споживання електроенергії, плануємо співпрацю з прикордонними підрозділами і хочемо заблокувати морське сполучення, тобто перетворити Крим в повноцінний острів. Якщо Путін вважає, що він може легко окупувати українську територію, то нехай спробує її потім прогодувати", - резюмував він.

Раніше повідомлялося, що Україна може збільшити ціну на електроенергію, що поставляється в Крим.

Крім того, глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров допускає енергетичну блокаду Криму в жовтні.

Нагадаємо, 20 вересня началсь транспортна і продовольча блокада Криму.