ua en ru

Без прямого втручання РФ Донбас був би звільнений в кінці травня 2014 року, - Турчинов

Без прямого втручання РФ Донбас був би звільнений в кінці травня 2014 року, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов ("УНІАН")

Секретар РНБО розповів про початок АТО на Донбасі

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявив, що без втручання російських військ антитерористична операція (АТО) на Донбасі закінчилася б до кінця травня 2014 року. Про це Турчинов сказав в інтерв'ю BBC.

"Без прямого російського втручання ми б вже до кінця травня звільнили всю територію Донецької і Луганської областей. Спочатку проти нас використовували ПЗРК і міномети, а потім весь арсенал російського зброї: "Буки", "Гради", "Смерчі", танки, важку артилерію тощо. Практично в середині травня у нас вже йшла повноцінна війна", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, минулий рік був першим, коли сили антитерористичної операції не здали жодного метра землі, а навпаки просунулися на десятки кілометрів. Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов.

"Минулий рік був першим, коли ми не здали жодного метра землі, а навпаки отримали десятки кілометрів. Тому я вважаю, що наше завдання - метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід. Головне - не проскочити кордон", - сказав Турчинов.