ua en ru

Prudential підтвердила факт переговорів про покупку азіатського активу AIG, сума операції може перевищити 35 млрд дол.

Британська страхова компанія Prudential Plc підтвердила сьогодні, що веде переговори з американською страховою корпорацією American International Group (AIG) про покупку її азіатського активу - AIA Group Limited. "Prudential підтверджує, що знаходиться в просунутій стадії переговорів з AIG щодо можливої комбінації свого бізнесу з бізнесом AIA", - йдеться в повідомленні Prudential, опублікованому на Лондонській фондовій біржі.

Управління фінансових послуг Великобританії (FSA) тимчасово припинило біржові торги по акціях Prudential після заяви компанії про переговори з AIG.

Раніше в американській пресі з'явилися повідомлення про те, що AIG, що серйозно постраждала в ході фінансової кризи і тепер розпродавала активи для відшкодування боргів, веде переговори про продаж свого азіатського бізнесу щодо страхування життя - American International Assurance (AIA). За даними джерел, вартість операції може скласти більше 35 млрд дол., при цьому 70% в структурі платежу складатимуть наявні кошти, інше - акції Prudential.

AIG