ua en ru

Провокаціями в Криму РФ намагається вийти з Мінського процесу, - віце-прем'єр

Провокаціями в Криму РФ намагається вийти з Мінського процесу, - віце-прем'єр Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала мотиви провокацій у Криму

На думку Климпуш-Цинцадзе, Путін хоче вийти "білим і пухнастим" із нормандського формату

Росія намагається переконати світ у неефективності "нормандського формату" переговорів і змусити західні країни зняти з неї санкції. Про це заявила віце-прем'єр-міністр із питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в ефірі "Громадського".

За її словами, протягом 2016 року Росія показує, що Мінський процес неефективний саме через дії України. Зараз, на думку віце-прем'єра, Кремль готовий вдаватися до провокацій, зокрема в окупованому Криму, щоб досягти скасування санкцій до початку наступного року.


"Більшість країн продовжили санкції проти Росії. Це означає, що ця гра Путіна не вдалася. Тому Путін знову буде зараз шукати, як викрутити ситуацію навколо невиконання Мінську ним і, знову ж таки, представити провокацію і брехню в Криму як те, що це Україна порушила будь-які домовленості. В такий спосіб він хоче вийти "білим і пухнастим" із нормандського формату", - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

Вона також упевнена, що ОБСЄ та ООН мають розмістити моніторингові місії в Криму.

Нагадаємо, 10 серпня ФСБ РФ заявила про затримання "організатора терактів" і ліквідацію "агентурної мережі Головного управління розвідки України".

Після заяв ФСБ глава РФ Володимир Путін заявив, що українська влада "перейшла до практики терору" i назвав "безглуздою" заплановану зустріч "нормандської четвірки".

Своєю чергою президент України Петро Порошенко заявив, що звинувачення російською стороною України у тероризмі та диверсіях на території окупованого Криму є безглуздими та цинічними.