ua en ru

Провокацій з боку РФ в ході ракетних навчань біля Криму не зафіксовано, - Міноборони

Провокацій з боку РФ в ході ракетних навчань біля Криму не зафіксовано, - Міноборони Фото: спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник

Активна фаза навчань запланована 1 і 2 грудня

Провокацій з боку Російської Федерації в ході проведення ракетних стрільб біля окупованого Криму не зафіксовано. Про це заявив спікер Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає "112 UA".

"Зараз вступили в активну фазу контрольні льотні випробування-вчення. Станом на цю хвилину вже йдуть пуски ракет на певних територіях. Станом на цю хвилину збоїв у проведенні цих навчань поки ніяких не зафіксовано... Поки у нас не зафіксовано жодних провокацій з боку РФ", - зазначив він.

За словами Мотузяника, Збройні сили України готувалися до навчань майже рік.

"З метою забезпечення безпеки повітряного руху та простих людей, ВСУ виконали всі необхідні міжнародні умови, вчасно поінформували міжнародні інстанції та організації, що займаються безпекою польотів. Активна фаза навчань триває", - підкреслив спікер Міноборони.

"Зараз у нас не зафіксовано прольотів (цивільних) літаків в цьому межі, було повідомлено українському Аероруху і організаціям, які цим займаються і авіаційним компаніям. Активна фаза запланована сьогодні і завтра. Далі в залежності від виконання програми навчань будемо дивитися", - додав Мотузяник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міноборони заявили про 50% виконаних завдань по ракетних стрільбах біля Криму.