ua en ru

Провокації бойовиків спричиняють черги в КПВВ на лінії розмежування, - ДПСУ

Провокації бойовиків спричиняють черги в КПВВ на лінії розмежування, - ДПСУ Фото: черги на КПВВ (прес-центр ДПСУ)

НЗФ штучно створюють черги на в’їзд до контрольованої владою території України

У Державній прикордонній службі України заявляють, що провокативні дії незаконних збройних формувань на Донбасі спричинюють черги в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на лінії розмежування. Про це повімляє прес-центр ДПСУ.

Зокрема у відомстві констатували, що за останній тиждень у КПВВ "Новотроїцьке" спостерігалося значне збільшення пасажиро-транспортного потоку, а саме - близько на 3000 осіб, що спричиняло сповільнення пропуску громадян через лінію розмежування.

"До збільшення черг призводили дії НЗФ, що зі свого боку неодноразово припиняли пропуск громадян, знову відновлюючи його перед закриттям КПВВ, пропускаючи відразу 60-100 транспортних засобів. Аби не допустити перебування громадян у сірій зоні вночі та не ризикувати їхньою безпекою робота КПВВ "Новотроїцьке" тривала довше, ніж зазвичай. Подібні випадки зафіксовані 18 і 26 жовтня", - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, вчора після 15:00 до КПВВ "Гнутове" на в’їзд із непідконтрольної території перестали прибувати громадяни в пішому порядку і на транспортних засобах. Зі слів проїжджаючих стало відомо, що НЗФ тимчасово припинили пропускні операції. Через деякий час громадяни знов почали прибувати. Втім, транспортний потік через затримку на території, тимчасово непідконтрольній українській владі, різко збільшився.

У ДПСУ наголосили, що Донецький загін постійно надає інформацію про такі випадки грубого порушення прав громадян України Спільному центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін та місії ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КПВВ в районі АТО переходять на зимовий графік роботи.