ua en ru

Перевірка прокуратури Києва виявила податкових порушень на суму 1,2 млрд грн

Прокуратура Києва за результатами перевірки виявила податкових порушень на суму 1,2 млрд грн. Про це на засіданні колегії щодо забезпечення правильності обчислення, повноти і своєчасності сплати до бюджетів, державних цільових фондів податків та інших платежів при виконанні органами державної податкової служби контрольних повноважень повідомив прокурор Києва Анатолій Мельник, передає прес-служба прокуратури Києва.

За словами Мельника, проведенню колегії передували прокурорські перевірки, які, перш за все, були направлені на виявлення та руйнування схем ухилення від сплати податків. За їх результатами лише апаратом прокуратури міста до органів державної податкової служби міста внесено 35 документів реагування, а загальна сума виявлених податкових порушень становить 1,2 млрд грн. На їх виконання платникам податків реального сектору економіки донараховано 943 млн грн, зменшено бюджетне відшкодування з ПДВ на суму 36,4 млн грн., а до бюджету реально сплачено 19 млн грн.

За допомогою бази даних податкових органів прокуратурою самостійно виявлено 10 так званих "податкових ям", які сформували понад 1 млрд грн податкового кредиту з ПДВ для розрахунків з бюджетом сотням підприємств по всій Україні.

На колегії звернуто увагу керівництва Державної податкової служби в місті Києві на пасивну позицію податкових органів при виявленні схем розкрадання бюджетних коштів, припиненні функціонування схем ухилення від оподаткування, неналежну протидію фактам ухилення від сплати податків шляхом банкрутства підприємств із ознаками фіктивності, які використовувались для формування податкового кредиту платникам реального сектору економіки та "конвертації" у готівку грошових коштів, здобутих злочинним шляхом.

"За підсумками колегії прийнято рішення, яким передбачено низку заходів, спрямованих на посилення боротьби з порушеннями податкового законодавства, як зі сторони органів податкової служби так і - суб'єктів оподаткування", - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, 12 травня повідомлялося, що від платників Києва у лютому до зведеного бюджету надійшло 3 млрд 281 млн грн.