ua en ru

Проведення позачергового засідання Ради залежить від готовності змін до Конституції, - Єфремов

Проведення позачергового засідання Верховної Ради України залежить від готовності законопроекту про внесення змін до Конституції України

Проведення позачергового засідання Верховної Ради України залежить від готовності законопроекту про внесення змін до Конституції України. Про це на брифінгу у ВР заявив лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо буде готовий проект (закону про внесення змін), то позачергова сесія збереться. Якщо не буде якогось документа, то не буде позачергової сесії (засідання Верховної Ради)", - заявив Єфремов.

Він зазначив, що внесення змін до Конституції - це тривалий процес, і щоб швидше його пройти, депутати можуть взяти за основу напрацювання, які підготувала Конституційна асамблея. Однак, за його словами, опозиція не хоче братися за основу багаторічні напрацювання Конституційної асамблеї і заявляє, що вони готові самі напрацювати зміни до Конституції.

Глава фракції Партії регіонів зазначив, що фракція ПР і її фахівці вивчать проект закону про внесення змін до Конституції, зареєстрований опозицією: "Але ви запитаєте та Арсенія Петровича Яценюка, де цей документ? Нехай він покаже".

У той же час Єфремов зазначив, що представники Партії регіонів будуть брати участь у напрацюванні нової Конституції, і вони все-таки сподіваються, що у вересні Рада зможе прийняти ці зміни.