ua en ru

Проведення спільних українсько-російських тренувань ВПС заплановано у 2011 р., - О.Зєлін

Проведення спільних українсько-російських тренувань військово-повітряних сил (ВПС) заплановано в поточному році. Про це на прес-конференції після засідання координаційного комітету з питань протиповітряної оборони (ППО) при Раді міністрів оборони держав -учасниць СНД заявив командувач ВПС Збройних сил Російської Федерації Олександр Зєлін, передає кореспондент РБК-Україна.

О.Зєлін зазначив, що тренування відбудуться як на території України, так і на території Росії.
За його словами, Росія зберігає свою зацікавленість проектом військового літака АН-70. "АН-70 включено у програму озброєння (ВПС Росії) і ми зацікавлені в скорому завершенні дослідно-конструкторських робіт", - сказав О.Зєлін.

Також О.Зєлін не виключає можливості українсько-російського співробітництва у модернізації російських протиповітряних сил.
Він зазначив, що Росія в цілому орієнтується на власні можливості в рамках розвитку ППО. "Але успіх України в модернізації (ППО) є явним", - зазначив О.Зєлін.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2011 р. міністр оборони РФ Анатолій Сердюков повідомив, що Росія і Україна планують підписання нової угоди з переозброєння Чорноморського флоту.