ua en ru

На ямковий ремонт 2015 р. було виділено менше 10% від необхідної суми, - Пивоварський

На ямковий ремонт 2015 р. було виділено менше 10% від необхідної суми, - Пивоварський Фото: Андрій Пивоварський

Ситуацію з якістю автошляхів може змінити створення спеціального дорожнього фонду, який буде наповнюватися завдяки сплаті акцизу на паливо

На проведення так званого ямкового ремонту українських доріг цього року було виділено менше 10% від необхідної суми. Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський в ефірі "5 каналу".

Так, він наголосив, що ситуацію з якістю автошляхів може змінити створення спеціального дорожнього фонду, який буде наповнюватися завдяки сплаті акцизу на паливо.

"Кардинально цього року було важко змінити ситуацію, враховуючи, яка сума грошей була виділена на експлуатацію і підтримку доріг. Виділено було 1,7 мільярда гривень на експлуатацію всіх доріг, що підпадають під "Укравтодор". На сьогодні витрачено 1,2 мільярда. Це менше, ніж 10% від того, що необхідно, для того, щоби зробити ямковий ремонт. Для того, щоби змінити кардинально ситуацію, перше - треба створити дорожній фонд. Закон про дорожній фонд у Верховній Раді вже зареєстрований", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, Кабінет міністрів виділив 81 млн. 177 тис. грн на будівництво дороги "Обхід р. Рені" в Одеській області.