ua en ru

Процес оновлення Центрвиборчкому залишається заблокованим, - КВУ

Процес оновлення Центрвиборчкому залишається заблокованим, - КВУ Фото: ЦВК

Жодна фракція не подала президентові оновлений список кандидатів до складу ЦВК

Процес оновлення Центрального виборчого комітету України залишається заблокованим, оскільки жодна фракція не подала президентові України Петрові Порошенкові оновлений список кандидатів до складу ЦВК. Про це йдеться у повідомленні Комітету виборців України у Facebook.

Як зазначається, у березні під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій Порошенко закликав подати йому на розгляд узгоджений список кандидатур до складу ЦВК. Разом з тим, в Адміністрації президента КВУ повідомили, що станом на 15 травня жодна з фракцій ВРУ досі не зробила цього.

"Таким чином, процес оновлення ЦВК залишається заблокованим. Ті кандидатури, які були внесені президентом до ВРУ в червні 2016 року, не мають підтримки парламенту, а із новими кандидатами фракції досі не визначилися. У разі, якщо фракції розблокують процес ротації ЦВК і невідкладно внесуть президентові оновлені кандидатури - Центрвиборчком може бути змінено до завершення цієї парламентської сесії", - повідомив голова КВУ Олексій Кошель.

Повідомляється, що КВУ закликає фракції Ради розблокувати призначення нових членів ЦВК і невідкладно внести на розгляд президента оновлений список кандидатів на посади членів Центрвиборчкому.

Жодна фракція не подала Президентові оновлений список кандидатів до складу ЦВК Майже два місяці тому, 21 березня, Прези...

Опубліковано КОМІТЕТ ВИБОРЦІВ УКРАЇНИ 22 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 19 травня, Центральна виборча комісія достроково припинила повноваження всього складу Київської обласної виборчої комісії.