ua en ru

Процес екстрадиції Саїтова може тривати декілька місяців, - Єнін

Процес екстрадиції Саїтова може тривати декілька місяців, - Єнін Фото: Магомед-Амін Саїтов (facebook.com-MasiNayyem)

Єнін зазначив, що є низка умов, які можуть завадити будь-якій екстрадиції

Заступник генпрокурора України Євген Єнін заявив, що запит на видачу Магомеда-Аміна Саїтова, якого підозрюють у нападі на нардепа Мустафу Найєма, буде направлено до Азербайджану протягом наступного тижня. Про це Євген Єнін заявив в ефірі "112 Україна".

"Запит на видачу правопорушника буде направлено протягом тижня. Процес екстрадиції триватиме щонайменше кілька місяців", - повідомив він.

За його словами, все залежить від конкретної ситуації.

"На жаль достатньо важко передбачити. Ми перебуваємо на контакті з колегами з Азербайджану. Вчора (5 травня, - ред.) мав відбуватися суд, в рамках якого йому мало бути обрано запобіжний захід", - додав він.

Так, Єнін зазначив, що є низка умов, які можуть завадити будь-якій екстрадиції.

"Є перелік умов що можуть стати на заваді екстрадиції. Перебування особи у громадянстві тієї чи іншої країни, наприклад, наявність статусу політичного біженця, або низка мотивів, передбачених двосторонніми та багатосторонніми конвенціями", - повідомив Єнін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Саїтова затримали в Азербайджані на вимогу українського слідства. 30 квітня в центрі Києва в районі Бессарабської площі автомобіль Mercedes підрізав машину Найєма. На місці виник конфлікт та бійка, в результаті чого нардепу зламали щелепу. За підозрою в нападі затримали трьох чоловіків. Їм оголосили про підозру у хуліганстві, суд обрав щодо затриманих міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.