ua en ru

Суперечлива інформація з ринків Європи і Тихоокеанського регіону призвела до низької активності інвесторів в останній день торгів цього тижня, - експерт.

Останній день торгів на цьому тижні, невизначена ситуація на ринку, суперечлива інформація з ринків Європи і Тихоокеанського регіону - все це призвело до того, що інвестори не були активні і не поспішали вкладати свої гроші в ринок. Таку думку висловив інвестиційний консультант інвесткомпанії Dragon Capital Руслан Балабан.

На його думку, ситуації останніх днів показують, що ринок почав стабілізуватися і ймовірно недавні «ралі» підійшли до завершення, але, незважаючи на це, багато блакитних фішок українського ринку мають гарний потенціал для зростання, оскільки були серйозно недооцінені.

Експерт звернув увагу на те, що український ринок показав незначного зростання на тлі підвищення котирувань на світових біржах. Індекс УБ склав 2566,73, що на +0,63% більше, обсяг торгів 50,233 млн грн. Індекс ПФТС також продемонстрував зростання і склав 1 015,87, що на 0,49% більше, ніж вчора.

Відзначимо, на українському ринку лідерами зростання виявилися Крюківський вагонобудівний завод (4,04%), Харцизький трубний завод (+3,83%), Дніпровський металургійний комбінат імені Ф.Е.Дзержинського (2,99%), Стаханівський вагонобудівний завод (2,79%). Лідерами за обсягом виявилися - Авдіївський коксохімічний завод (8,9 млн грн), Харцизький трубний завод (3,8 млн грн), Укрсоцбанк (3,4 млн грн), Донбасенерго (2,7 млн грн), Стахановський вагонобудівний завод (2 , 4 млн грн), Азовсталь (2,3 млн грн). Лідери падіння - Мостобуд (-8,44%), Алчевський коксохімічний завод (-5,13%), Дакор Вест (-3,46%).

У той же час, на думку Р.Балабана, інформація, що надійшла з Греції - прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу оголосив про необхідність скористатися міжнародною фінансовою допомогою, що робить ситуацію з Грецією визначеною - багатьма ринками була сприйнята нейтрально. Про що говорить незначне зростання за підсумками сьогоднішніх європейських торгів.