ua en ru

Проти захопивших українські підприємства в ОРДЛО можуть ввести точкові санкції, - Єлісєєв

Проти захопивших українські підприємства в ОРДЛО можуть ввести точкові санкції, - Єлісєєв Фото: Костянтин Єлісєєв

Єлісєєв заявив, що проти захопивших українські підприємства в ОРДЛО можуть запровадити міжнародні санкції

Заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв заявив, що проти нових власників українських підприємств в ОРДЛО можуть ввести точкові міжнародні санкції. Про це Костянтин Єлісєєв повідомив в ефірі телеканалу "Інтер".

"По-перше, я хотів би підкреслити, що мова йде дійсно про захоплення, рейдерство з боку російської сторони, російських бойовиків. Звичайно, це рейдерство жодній з цивілізованих країн світу не визнається. Ми вже сьогодні маємо чітку позицію і країн-членів ЄС, і Сполучених Штатів Америки про невизнання - це перший етап. Другий етап - це запровадження точкових санкцій проти тих власників і тих компаній (зокрема, російських), які можуть у перспективі стати власниками українських підприємств. По-третє, будуть створені такі умови, що ці підприємства фактично не зможуть працювати. Як наслідок, безробіття, вони перейдуть в занепад. Тому я хотів би, щоб ці російські прихильники і російські бойовики сто разів подумали перед тим, як здійснювати цей абсолютно незрозумілий і абсолютно неконструктивний крок", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Костянтин Єлісєєв заявив, що найближчим часом будуть важливі сигнали з боку Вашингтона щодо більш активного залучення до процесу імплементації мінських домовленостей.