ua en ru

Проти Віри Савченко в Росії порушили кримінальну справу

Проти Віри Савченко в Росії порушили кримінальну справу Фото: Віра Савченко

Савченко "висловила явну неповагу до суду"

Проти сестри української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко - Віри в Російській Федерації порушили кримінальну справу. Про це повідомляє адвокат Савченко Ілля Новіков в Twitter.

"Віру Савченко все-таки хочуть засудити за неповагу до чеченського суду. Ми вживаємо заходів. Без паніки", - написав він.

Крім того, Новіков опублікував копії документів, в яких мова йде про порушення кримінальної справи проти Віри Савченко.

Як повідомляється, 28 жовтня 2015 року Віра Савченко була присутня на суді у справі двох українських громадян - Миколи Карпюка та Станіслава Клиха в Чечні, де "висловила явну неповагу до суду".

У документі зокрема повідомляється, що Віра Савченко "систематично порушувала порядок судового засідання шляхом висловлення несанкціонованих реплік... не звертала увагу на зауваження і попередження... створювала в суді обстановку, що перешкоджає всебічному повному та об'єктивному встановленню істини у справі, підриваючи авторитет судді".

Крім того, зазначається, що Віра Савченко під час її видалення із залу суду виголосила на адресу судді фразу: "Не суддя, а чмо".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Верховний суд Чеченської Республіки офіційно привернув Віру Савченко в якості громадського захисника Клиха і Карпюка. Разом з тим, після "конфлікту" суд Чечні позбавив сестру Савченко права захищати Карпюка.