ua en ru

Проти слідчих у справі Корбана відкрито кримінальне провадження

Проти слідчих у справі Корбана відкрито кримінальне провадження фото: суд у справі Геннадія Корбана

Захист висловив сподівання, що у зв'язку з цим Корбан буде визнаний потерпілим

Печерський районний суд міста Києва відкрив кримінальні провадження щодо порушень представників слідства по справі лідера Кропу Геннадія Корбана. Про це повідомили адвокати політика Олексій Шевчук на брифінгу в Апеляційному суді Києва, передає прес-служба партії УКРОП.

Адвокат уточнив, що на сьогодні є три рішення Печерського районного суду Києва: про розголошення матеріалів слідства, про незаконне проникнення в житло, перевищенні службових повноважень та підроблення документів.

Шевчук повідомив, що Печерський суд виніс рішення, яким зобов'язав Генпрокуратуру внести заяви захисту по кримінальних порушень у справі Геннадія Корбана в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

"Якщо Генеральна прокуратура не виконає рішення та не внесе ці заяви про кримінальні правопорушення, чітко буде проглядатися, що вона не виконує рішення суду, а працівники ГПУ, які це зроблять, здійснять таке кримінальне правопорушення", - сказав Шевчук.

Він висловив сподівання, що у зв'язку з цим Корбан буде визнаний потерпілим.

"Ми почнемо розслідування по цих справах, і, сподіваюся, зможемо довести фальсифікацію матеріалів його справи", - підкреслив адвокат.

Разом з тим, інший адвокат Андрій Богдан висловив впевненність, що до кінця місяця захист зможе довести суду невинновность Корбана.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва відклав розгляд скарг ГПУ і захисту Геннадія Корбана на його арешт на 1 грудня. Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що адвокати не мали можливості ознайомитися з документами.