ua en ru

Проти надання Донбасу особливого статусу виступають 50% українців, - опитання

Проти надання Донбасу особливого статусу виступають 50% українців, - опитання Фото: 50% українців не підтримують ідею надання Донбасу особливого статусу

Підтримують таку ідею 22,7% опитаних

Надання Донбасу особливого статусу не підтримують 50% українців. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром Разумкова з 9 по 14 вересня 2016 року.

Як зазначається, загалом було опитано 2 018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними показниками. Опитування проводилося у 118 поселеннях (67 – міських і 51 – сільських).

"50% опитаних громадян України не підтримують надання Донбасу особливого статусу, підтримують таку ідею 22,7% опитаних", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, надання особливого статусу Донбасу не підтримують більшість жителів Західного та Центрального регіонів, а також відносна більшість жителів Південного регіону. Разом з тим, у Східному регіоні та на Донбасі (тій його частині, яка контролюється Україною) частки тих, хто підтримує, і тих, хто не підтримує надання Донбасу особливого статусу, є приблизно рівними.

Проти надання Донбасу особливого статусу виступають 50% українців, - опитання

Фото: результати опитування щодо особливого статусу Донбасу

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент США Джозеф Байден вважає, що українська влада може надати окупованим територіям Донбасу особливий статус.