ua en ru

Проти кандидатури Ковальчука на голову штабу БПП виступив Кличко

Проти кандидатури Ковальчука на голову штабу БПП виступив Кличко Фото: колишні соратники по УДАРу Віталій Ковальчук і Віталій Кличко

Кадрові суперечки всередині команди Президента тривали практично до дня з'їзду 16 вересня

Головою виборчого штабу "Блоку Петра Порошенка" готувався стати перший заступник глави Адміністрації Президента України (АПУ) Віталій Ковальчук, але після об'єднання БПП з УДАРом ситуація змінилася - проти його кандидатури виступив лідер об'єднаної партії БПП "Солідарність", мер Києва Віталій Кличко. Про це йдеться в репортажі РБК-Україна про позачерговий партійний з'їзд соратників глави держави в Києві "Що відбувалося за лаштунками з'їзду БПП".

Як зазначається, про такий внутріпартійний конфлікт розповідали учасники з'їзду в неформальних бесідах. "Мовляв, Ковальчук і цього разу не був проти очолити штаб, і навіть щосили вів підготовчу роботу, але після об'єднання з УДАРом ситуація змінилася. Проти кандидатури Ковальчука виступив Віталій Кличко, який офіційно очолив партію БПП", - наголошується в матеріалі.

Як розповів РБК-Україна співрозмовник у керівництві штабу БПП, Кличко жорстко зажадав, щоб Ковальчука прибрали з посади очільника штабу.

"Суперечки із цього питання тривали практично до дня з'їзду, але в підсумку Президент доручив цю роботу Кононенку", - уточнило джерело.

Нагадаємо, рішення про призначення першого заступника голови парламентської фракції БПП Ігоря Кононенко керівником загальнонаціонального штабу прийняв 12-й позачерговий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" 16 вересня в Києві.