ua en ru

Проти кандидата по 221-му округу Києва відкрито кримінальну справу за фактом підкупу виборців

Слідчим відділом Солом'янського районного управління внутрішніх справ розпочато кримінальне провадження за ознакою підкупу виборців на користь кандидата в народні депутати від "Блоку Петра Порошенка" Олександри Павленко.

Повідомляється, що заява подана мешканцями вулиці Солом'янська, 35, що у Солом'янському районі столиці, які поскаржилися на незаконну агітацію кандидата.

Як йдеться у протоколі, 13 жовтня представники кандидата в нардепи Олександри Павленко встановили на асфальтованій прибудинковій території дитячий майданчик з передвиборчою агітацією кандидата.

В протоколі наголошується, що жодних дозвільних документів на встановлення об'єкта не було надано. "Технічне обстеження маданчику засвідчило чиленні порушення норм техніки безпеки. Опори конструкції вбиті прямо в асфальтне покриття. Складові частини майданчику досягають близько трьох метрів. При відсутності жодного амортизуючого настилу під ними та за мінімального укріплення опор це становить безпосередню загрозу життю і здоров'ю дітей", - йдеться у документі.

Крім того, мешканці засвідчили факт підкупу іншими засобами, зокрема, під-час презентації майданчика кандидат особисто роздавала солодкі подарунки та коштовні іграшки дітям.

Мешканці повідомляють, що через тиждень після цього агітатори кандидата зробили поквартирний обхід будинків з вимогою голосувати за Олександру Павленко у якості подяки за встановлення майданчика.

Нагадаємо, згідно із Законом "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян", що був проголосований Верховною Радою на минулому тижні, такі дії кандидата можуть каратися "обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років".

Проти кандидата по 221-му округу Києва відкрито кримінальну справу за фактом підкупу виборців