ua en ru

Проти глави румунської дочки "Лукойлу" порушено справу за несплату податків на 230 млн євро

Стосовно генерального директора "Лукойл" у Румунії Андрія Богданова порушено кримінальну справу за несплату податків на суму 230 млн євро і відмивання грошових коштів.

Стосовно генерального директора "Лукойл" у Румунії Андрія Богданова порушено кримінальну справу за несплату податків на суму 230 млн євро і відмивання грошових коштів. Про це йдеться у звіті нафтової компанії.

Прокуратура міста Плоешті (Румунія) пред'явила претензії Богданову на суму 230 млн євро. На думку слідства, така сума збитку, який "Лукойл" завдав місцевому бюджету. Крім того, кримінальну справу порушено відносно ще двох дочірніх структур "Лукойлу" в Румунії - Lukoil Lubricants East Europe S. R. L. і Lukoil Energy&Gas Romania S. R. L. Ці компанії звинувачуються у сприянні в ухиленні від сплати податків і відмивання грошових коштів.

Зараз Богданов знаходиться під підпискою про невиїзд. Рахунки і стратегічний запас палива "Луколйа" арештовані. Попереднє розслідування кримінальної справи триватиме близько півроку.

Нагадаємо, в жовтні 2014 р. влада Румунії наказали зупинити роботу нафтопереробного заводу "Лукойл" на території країни і провели перевірку в офісах компаній групи "Лукойл" на території НПЗ "Петротел-Лукойл" в Плоєшті.

На наступний день робота НПЗ була відновлена.