ua en ru

Проти Боровика відкрито кримінальну справу

Проти Боровика відкрито кримінальну справу Фото: виконуючий обов'язки заступника голови Одеської ОДА Саша Боровик заперечує причетність до інциденту з прапором

Заступника голови Одеської ОДА звинувачують у розміщенні у соцмережі зображення українського прапора з зневажливим змістом

Проти виконуючого обов'язки заступника голови Одеської ОДА Олександра Боровика відкрито кримінальну справу за наругу над прапором України. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко в ефірі "112 Україна".

"Відкрито провадження за фактом за ст. 388 "Наруга над державними символами", в тому числі факт розміщення в соціальних мережах на сторінці одного із заступників голови Одеської ОДА зображення українського прапора з зневажливим змістом", - сказав Варченко.


Саша Боровик заявив, що не має нічого спільного з картиною, через яку проти нього відкрили кримінальну справу.

"Як я вже пояснював, я не знаю чому всі ці люди до мене причепилися. Я не художник картини, я не був організатором вистави, я засуджую знущання над прапором, і я був перший, хто просив організаторів вистави зняти картину і вибачитися перед Прокурорською площею в Одесі - що вони зробили в той же день. На виставі я взагалі не був і тільки поширив запрошення, коли там не було ніяких картин", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, народний депутат Євген Дейдей заявив, що заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Олександр Боровик "поширює в мережі Інтернет інформацію, яка ганьбить український національний прапор".