ua en ru

Протести в секторі Гази: під час заворушень загинуло 37 палестинців

Протести в секторі Гази: під час заворушень загинуло 37 палестинців Фото: заворушення в секторі Газа (twitter.com-Trkish6)

Також в ході заворушень через відкриття посольства США в Єрусалимі сотні людей отримали поранення

На кордоні Ізраїлю і Сектора Газа в ході протестів проти відкриття посольства Сполучених Штатів Америки (США) в Єрусалимі під час заворушень загинули 37 палестинців. Про це з посиланням на дані палестинського уряду повідомляє AFP у Twitter.

Зазначається, що заворушення стались в Єрусалимі у понеділок, 14 травня, на адміністративному кордоні Сектору Гази.

"Кількість палестинців, що загинули в сутичках на кордоні Гази, зросла до 37", - повідомляє AFP.

Також у ході заворушень сотні людей отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що на кордоні Ізраїлю і сектора Гази загинули 18 і отримали поранення сотні палестинців. Заворушення почалися за лічені години до перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалиму. Організатори загального страйку в Газі очікують, що на ізраїльському кордоні зберуться до мільйони протестувальників.

Президент США Дональд Трамп приурочив переїзд посольства до 70-річчя держави Ізраїль, яке було проголошено 14 травня 1948 року.

Додамо, що ізраїльські військові напередодні відкриття посольства з допомогою листівок закликали жителів сектора Газа утриматись від акцій протесту, не наближатися до розмежувального паркану і не вступати в сутички з армією.