ua en ru

Протести під Радою: подробиці

Протести під Радою: подробиці

Націоналісти влаштували акцію на підтримку іноземців - ветеранів АТО

Протести під Верховною Радою почалися сьогодні вранці, 20 вересня. Акцію під будівлею парламенту організували націоналісти на підтримку іноземців - ветеранів АТО. Всі подробиці та прямі включення з місця подій – у матеріалі РБК-Україна.

Мітинг під Верховної радою. Вимога - український паспорт іноземним добровольцям.

Опубліковано РБК-Україна Четвер, 20 вересня 2018 р.

16:50 Спікер ВР Андрій Парубій провів переговори з делегацією іноземних добровольців. Як повідомили учасники акції, Парубій пообіцяв, що законопроект №3433 (громадянство іноземним добровольцям) внесуть як невідкладний до порядку денного Ради на наступний сесійний вівторок, 2 жовтня.

14:04 До мітингувальників вийшов представник Адміністрації президента.

Протести під Радою: подробиці
Протести під Радою: подробиці

13:47 Тим часом, представники Червоного Хреста повідомляють, що в результаті сьогоднішніх зіткнень під ВР постраждали четверо осіб: двоє правоохоронців і двоє протестувальників. У поліції поки не підтвердили цю інформацію. Про затриманих не повідомляється.

13:43 В цілому обстановка поки спокійна. Поліція зміцнила кордон на Банковій. Серед учасників акції - громадяни Росії, Білорусі, Грузії та інших країн.

Протести під Радою: подробиці
Протести під Радою: подробиці

13:34 Частина мітингувальників пішла під Адміністрацію президента (АП). Близько 10 іноземців-учасників АТО прикували себе наручниками до огорожі біля АП. Вони вимагають, щоб їм надали українське громадянство, оскільки зараз вони не мають легального статусу в Україні.

Протести під Радою: подробиці
Протести під Радою: подробиці
13:05 Обстановка під Радою стабілізувалася, мітингувальники почали розходитись. Правоохоронці залишаються під ВР.

12:35 У поліції уточнили, що під час потасовки під Радою ніхто не постраждав. Один міліціонер отримав невелику травму ноги не від петарди, а від того, що зіткнувся об металеву конструкцію.

12:17 До мітінгувальників вийшов представник Секретаріату Ради. Націоналісти вимагають внести закон №3433 (громадянство іноземним добровольцям) до порядку денного ВР і поставити на голосування.

12:07 Поки ситуація під Радою заспокоїлася, мітинг продовжується.

11:59 З будівлі Ради нікого не випускають, виходи оточені.

Протести під Радою: подробиці
Протести під Радою: подробиці

11:56 Їм на виручку кинулися інші учасники мітингу, знесли частину огорожі і у них зав'язалася невелика бійка з поліцією. Протестуючі кинули кілька петард в бік правоохоронців. Поранено правоохоронця.

Протести під Радою: подробиці

11:54 Як передає кореспондент РБК-Україна, двоє прихильників Нацкорпуса, які роздавали листівки, перелізли через огорожу території Верховної Ради. Поліція їх спробувала відтіснити назад, вони чинили опір.

Протести під Радою: подробиці

У четвер, 20 вересня, під Верховною Радою проходить акція націоналістів на підтримку ветеранів АТО-іноземців.

Мітингувальники вимагають прийняти законопроект №3433 авторства Андрія Білецького, Олега Петренка та Ігоря Луценка, який стосується спрощеної процедури отримання українського громадянства для воїнів АТО-іноземців та міграційної амністії.

Націоналісти прийшли з димовими шашками, розпорошили рожевий дим.

Хтось із протестувальників кинув петарду, поранено правоохоронця.