ua en ru

Протести під Радою: за фактами подій відкрито три кримінальні справи

Протести під Радою: за фактами подій відкрито три кримінальні справи Фото: правоохоронці забезпечують публічну безпеку під Радою (kyiv.npu.gov.ua)

Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку та порядок

За фактами подій під Верховною Радою України поліція відкрила три кримінальні провадження. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Києві.

"На даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальних провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що станом на 11:00 грубих порушень громадського порядку не зафіксовано. Поліція продовжує забезпечувати публічну безпеку та порядок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами глави Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Артема Шевченка, у учасників протестних акцій під будівлею Верховної Ради України може бути зброя.

"Велике скупчення людей, хоч кількість учасників акції за нашими оцінками не перевищила 4,5 тисячі осіб, але завдання поліції - зробити так, щоб у цьому середовищі не було зброї. Вона може там бути, бо багато людей, багато входять і виходять", - повідомляв він.