ua en ru

Протести в Парижі: поліція затримала 200 осіб

Протести в Парижі: поліція затримала 200 осіб Фото: акції протесту у Франції (twitter.com/samanthajenkins/)

У погромах брали участь близько 1,2 тис. ліворадикалів

У Франції поліція затримала понад 200 учасників заворушень. Про це повідомляє Reuters.

Інформацію про затримання підтвердили місцеві ЗМІ. Всього в погромах беруть участь близько 1,2 тис. ліворадикалів, учасників руху "Чорні блоки".

Нагадаємо, у Франції найбільша профспілка CGT повідомила, що на першотравневі демонстрації по всій країні вийшли понад 210 тис. Чоловік.

Профспілки закликали до мобілізації по всій Франції. В цілому в країні 1 травня було заплановано близько 240 демонстрацій, в тому числі в Парижі, Ліллі, Ліоні, Марселі, Страсбурзі.

Сьогодні в столиці Франції Парижі сталися сутички між правоохоронцями та учасниками протестів, які влаштували анархістські організації. Повідомляється, що французькі правоохоронці були змушені застосувати водомети і перцевий газ проти сотень мітингувальників після того, як вони влаштували безлади. Згідно з інформацією видання, про потерпілих не повідомляється. Відзначимо, що зіткнення сталися біля станції метро Аустерліц в східному Парижі. В ході акції учасники мітингу розбили вікна декількох магазинів, в тому числі компаній Renault і ресторану McDonalds, а також кидали вибухові пристрої.