ua en ru

Протести на вул. Грушевського (онлайн)

Протести на вул. Грушевського онлайн-трансляція сьогодні (веб-камера). В центрі Києва на вул. Грушевського кількість учасників акцій протесту становить близько 5 тис. осіб. Повідомляе РБК-Україна.

Протести на вул. Грушевського (онлайн): У Києві на вул. Грушевського тривають масові акції протесту і сутички між мітингувальниками та правоохоронцями (фото, відео).

Лідер " Удару" Віталій Кличко не виключив , що переговори опозиції з Президентом України Віктором Януковичем можуть не закінчитися до 20:00. У цей час закінчується термін перемир'я між правоохоронцями та мітингувальниками на вул. Грушевського.

Станом на 15:30 в центрі Києва на вул. Грушевського кількість учасників акцій протесту становить близько 4 тис. осіб.

О 14:30 на вул. Грушевського спокійно. Другий годину триває перемир'я.

Станом на 12:15 протестувальники дозволили пожежним загасити покришки , через що дим на вулиці розсіявся . Біля стадіону "Динамо " на вул. Грушевського близько 3 тис людей.

До полудня мітингувальники на вул. Грушевського в Києві перестали кидати камені в бійців спецпідрозділів міліції. Деякі мітингувальники закликають активістів відійти ближче до Європейської пл. Більшість протестуючих згодні чекати до закінчення переговорів лідера партії " Удар " Віталія Кличка з Президентом України Віктором Януковичем , які розпочнуться о 13:00.

Станом на 10:40 , відновилося активне протистояння між активістами і правоохоронцями , кількість мітингувальників збільшилася до 2 тис. Правоохоронці спробували просунутися вперед до барикад , але безуспішно. Мітингувальники закидають правоохоронців феєрверками та камінням.

Станом на 08:45 знаходяться близько 500 учасників акції протесту. Вони палять автомобільні покришки, лінія вогню проходить вздовж проїжджої частини від стадіону "Динамо" до будівлі Національної академії наук. Вулиця затягнута димом. Вітер дме у бік Маріїнського парку, де знаходиться міліція. Ситуація в епіцентрі протистояння в цілому спокійна, біля стадіону "Динамо" дуже тихо, так як мітингувальники не стукають по металевих щитах і ліхтарям, як раніше.

Відзначимо, в будинку №2А на Грушевського, яке також горіло вночі, продовжують знаходиться пожежники. На першому поверсі цієї будівлі був бутік дитячого одягу "Даніель".

Як повідомив кореспондент РБК-Україна, до 06:00 години ранку 23 січня на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" продовжують протистояти правоохоронним органам близько 1 тис. активістів. У той же час, пожежні ДержНС поливають з брандспойта гарячі шини, а також активістів, які стоять неподалік від палаючої барикади.

Протести на вул. Грушевського (онлайн)

О 05:10 на вул. Інститутській невідомі підірвали автомобіль - мікроавтобус Volkswagen, повідомив "Євромайдан SOS" у своєму Facebook.

Протести на вул. Грушевського (онлайн)

Фото: Facebook/Lesyaorobets

Ближче до ранку, близько 04:00, на Печерську в Лабораторному провулку міліція затримала активістів Автомайдану. які патрулювали 17-ї лікарні. Кількість затриманих невідома. Також, були побиті автомобілі активістів. Крім того, повідомлялося про сутички активістів Автомайдану та "Беркуту" у Парку Слави, на Аскольдовій могилі та на вул. Інститутській.

Близько 03:00 на вул. Грушевського біля стадіону "Динамо" триває протистояння між правоохоронними органами та близько 1,5 тис. активістів.

У 02:20 активісти Евромайдана затримали чоловіка, який розбив вітрину магазину на вул. Хрещатик.

Станом на 00:20 в БСП (Лікарня швидкої допомоги, вул. Братиславська, 3, біля ринку "Юність", Лівий берег) йде бійка між співробітниками "Беркута" та активістами Евромайдана і Автомайдану. Отметчается, що активісти не дозволяють правоохоронцям вивозити поранених в невідомому напрямку.

Близько опівночі, на вул. Грушевського горів будинок №4. В будівлі за цією адресою розташований ряд науково-дослідних установ, зокрема - Інститут української мови, Інститут сходознавства ім. А.Ю. Кримського та інших, а також кілька видавництв і журналів.

Нагадаємо, починаючи з 19 січня 2014 р. на вулиці Грушевського у Києві біля стадіону "Динамо" йде на силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що посилюють відповідальність громадян за порушення при участі в мітингах.

При цьому сьогодні стало відомо, що на вул. Грушевського були вбиті двоє учасників акцій протесту.