ua en ru

Протести в Ізраїлі: загинуло щонайменше двоє палестинців

Протести в Ізраїлі: загинуло щонайменше двоє палестинців Фото: ізраїльські військові (idfblog.com)

Ще понад 750 дістали поранення, переважно від гумових куль

Під час протестів і заворушень в Ізраїлі, зокрема в Єрусалимі та на Палестинських територіях 8 грудня, щонайменше двоє осіб загинуло і ще понад 750 дістали поранення. Багато з них отримали вогнепальні поранення, однак більшість - постраждали від гумових куль, передає з посиланням на "Червоний Півмісяць" DW.

Зокрема, за даними організації, один палестинець був застрелений ізраїльськими військовими під час сутичок, а другий загинув від поранень у лікарні в Секторі Гази.

Після того, як палестинці оголосили п'ятницю "днем гніву", до Західного берега Йордану було відправлено додаткові підрозділи ізраїльської армії.

Як повідомляється, під час протестів палестинці жбурляли в ізраїльську поліцію каміння і підпалювали шини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у відповідь на два ракетні запуски, здійснені з Палестинських територій по ізраїльській території, авіація країни заявила, що завдала ударів по об'єктах Хамасу в Секторі Гази: базі та складу боєприпасів.

Водночас, за даними палестинської сторони, від авіаударів постраждали понад 25 осіб, із них шестеро - діти. Після ударів авіації з Палестинських територій було здійснено ще один запуск ракети, яка влучила в автомобілі в ізраїльському місті Сдерот.