ua en ru

Протести в Ізраїлі: кількість постраждалих зросла до 1,1 тис. людей

Протести в Ізраїлі: кількість постраждалих зросла до 1,1 тис. людей Фото: протести в Єрусалимі (XHNews twitter)

Переважна більшість із них - у містах Західного берега річки Йордан

Унаслідок сутичок під час протестів в Ізраїлі за добу загинуло двоє палестинців, а також близько 1,1 тисячі арабів постраждало. Такі дані привело міністерство охорони здоров'я Палестини, передає газета Al-Masry Al-Youm.

Зокрема за даними відомства, до кінця минулого дня загальна кількість потерпілих, у тому числі отримали отруєння газом, у ході сутичок палестинців із поліцейськими досягло 1,1 тис. осіб, переважна більшість із них - у містах Західного берега річки Йордан.

"Однак саме в секторі Газа загинули два учасники протестних акцій - 54-річний Махер Ата-Алла і Махмуд аль-Масрі, якому було 30 років. Обидва були вбиті пострілами з вогнепальної зброї", - йдеться в повідомленні.

Раніше міністерство охорони здоров'я також повідомляло про трьох поранених палестинців, які перебувають у важкому стані.

Нагадаємо, масові виступи палестинців у знак протесту проти ухваленого США рішення про визнання Єрусалиму столицею Ізраїлю проходили в п'ятницю на окупованому Західному березі річки Йордан і в східній частині сектору Газа. Тисячі арабів вийшли на вулиці міст і селищ, у яких із ночі влада Ізраїлю значно посилила заходи безпеки, чекаючи демонстрацій місцевих жителів після п'ятничної полуденної молитви.