ua en ru

В Ізраїлі почалися протести через рішення Трампа щодо статусу Єрусалима

В Ізраїлі почалися протести через рішення Трампа щодо статусу Єрусалима Фото: армія Ізраїлю (idfblog.com)

Масові протести влаштували палестинці

Палестинці влаштували масові протести у зв'язку з офіційним визнанням Єрусалима столицею Ізраїлю президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом. Ізраїльська армія вийшла придушувати мітинги, внаслідок чого постраждали щонайменше 16 людей, передає Haaretz.

Повідомляється, що зіткнення протестуючих відбулися в Секторі Газа, в східній частині Єрусалиму і Вифлеємі. Мітингувальники вийшли на вулиці, вигукуючи гасло "Єрусалим - столиця держави Палестина".

Шестеро палестинців були поранені на контрольно-пропускному пункті демонстрації біля Західного берега Рамаллаха. Повідомляється, що також десятки демонстрантів звернулися за допомогою до медиків внаслідок вдихання сльозогінного газу.

Як повідомили представники ізраїльської армії, військові Ізраїлю збільшують сили на Західному березі. Додаткові сили будуть переведені в режим очікування.

Нагадаємо, в середу, 6 грудня, президент США Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю. У четвер, 7 грудня, Міністерство закордонних справ Іраку викликало посла США, щоб передати йому ноту протесту проти рішення Трампа щодо Єрусалиму. Також верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні заявила, що рішення Трампа щодо статусу Єрусалима може відкинути Європу в "темні часи".